Jag minns att den ojämförlige Olof Lagercrantz stod inte ut med skribenter som skrev som ingen. Man kan inte förneka att några av Sveriges främsta journalister skriver i hans gamla tidning DN.

Men den osignerade ledaren är ett kapitel för sig. De anonyma skribenterna har odlat fram en stil som går ut på att i det stora hela samtidigt säga A och icke A. Det vimlar av uttryck som för tanken till auktoritära lärare som försöker bli snälla. "Det är viktigt att inte underskatta....samtidigt ska man inte överdriva...man måste komma ihåg...några säkra gissningar vågar man inte ha...det är dags att handla...men det är viktigt att komma ihåg att det inte är bråttom.

De ovanstående är inte citat utan fragment av artiklar som jag läst. Den första fasta kostnaden jag skaffade mig i Sverige var en prenumeration på DN. Och jag har den kvar. Men de osignerade ledarartiklarna ska man komma i håg har alltid funnits och det är inte vågat att gissa att det kan finnas folk som vill had em - folk och folk för övrigt- det kan dock vara för tidigt att överhuvudtaget ha en åsikt om detta.

Snälla, ta bort dem!